10/30/2014

Vesileikkuuta ja IGEMSsiä


Tänään opettelimme IGEMSsin käyttöä, jolla puhdistetaan Illustratorilla tai autocadilla tehtyjä kuvia vesileikkuuta varten. Alku aina hankalaa, tämän käyttö ei oikein lähtenyt sujumaan, mutta saatiin työt tehtyä siihen asti, että kaikki saivat leikattua kuvionsa. Harjoitus tekee mestarin.

Miten puhdistaa kuvio vesileikkuuta varten?
Ensin avataan kuvio IGEMSsillä ja klikataan kuvion ääriviivoja, jolloin ääriviivoista osa muuttuu paksumman siniseksi (omassa kuvassani ei näy sitä paksumpaa sinistä sillä screenshot on otettu vasta siistimisen jälkeen). Se sininen tarkoittaa, että siitä kohtaa täytyy puhdistaa kuviota. En muista näitä virallisia syitä, mutta ei sillä nyt niin väliä ole. Tämän jälkeen klikataan tuolta ylhäältä kuvio, jossa on kaksi punaista viivaa ja räjähdys niiden välissä kind of, johon tulee esiin sana Siivoa. Sen jälkeen valitset aktiiviseksi kuviosi, ja painat aunneesta ikkunasta ensin Räjähdä ja sen jälkeen Siivoa.
Tallennus sujuu kun Tiedostosta tallentaa nimellä ja pistää siinä valmiina olevaan muotoon (.npg) ja painettuaan OK valitsee vielä auenneesta ikkunasta muodon JPEG PNG:n sijaan.
Jos oikein muistan niin suurinpiirtein näin se meni.

Tultiin tänne Venemestarin kadulle ja hoidettiin leikkaukset pois alta. Mut laitettiin ekana leikkaamaan kuvioni (joka niin, ah, mielikuvituksellisesti oli sydän) ja olihan se aika jännää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti