11/19/2014

#TURKITONTYYLI, TYYLIMOKA VOI TAPPAA


"Turkikset ovat ylellisyyttä - ihan niinkuin plantaasiorjat ja ihmisistä tehdyt kodin sisustuselementit. Jätetään kaikki nämä epäeettisyydet historiaan."

Suomessa on tällä hetkellä noin 1000 turkistarhaa. Niissä elää yli neljä miljoonaa turkiseläintä ja ne elävät koko elämänsä alle neliömetrin kokoisessa verkkohäkissä, eikä virikkeitä ole. Haluaisitko kokea saman kohtalon? 
Keväällä syntyvät pennut tapetaan talvella, niiden ollessaan puolivuotiaita. Tapettuaan ne nyljetään, yleensä somisteiksi mm takin karvareunuksiin. Arviolta 90% turkiseläimistä tapetaan somisteiksi.
Ennen nyljetyt eläimet jauhettiin ja syötettiin eläimille, oravanpyörä sai alkunsa.


"Kauneus ja tyylikkyys ei edellytä julmuutta. Ajattelemattomuus on inhimillistä, välinpitämättömyys ei. Ajattele!"

Ei ole mitenkään erityistä jos turkiseläimellä on silmätulehduksia, haavoja tai puuttuvia raajoja. Eläimillä esiintyy myös stereotyyppistä käyttäytymistä ja apatiaa, joille eläin ei voi mitään, eikä niitä auteta. 

Kampanja Turkistarhaton Suomi 2025 otti uuden käänteen tullessaan näyttävämmiksi suomalaisten keulakuvien avulla. Mainoksia näkyy jo kaduilla, verkossa ja lehdissä. Ensivuonna yritetään vaikuttaa eduskuntavaaleissa. 
- Eläinsuojelulain kokonaisuudistuksen loppuunsaattaminen on jäämässä seuraavalle hallitukselle. Seuraavat vaalit ovat eläinsuojelun kannalta aivan ratkaisevat, etenkin kun turkistarhausasetuksen uudistaminen ei näytä tuottavan olennaisia ratkaisuja turkistarhauksen ongelmiin, kertoo Eläinsuojeluliitto Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara.

Onko hinta ja tyylikkyys parempaa luksusta kuin puhdas omatunto?
Tee eläimille palvelus ja osta vaatteesi turkittomista liikkeista, joista lista tässä.

3 kommenttia:

 1. Ei tarhaus suomesta lopu kannattava elinkeino Haagin tuomioistuin kumosi toukokuussa Hollanin parlamentin päätöksen tarhauksen lakkauttamisesta eli vastustajat hävisi myös siellä,kuten täälläkin viime vuonna.Kehotankin vastustajia ottamaan kantaa todellisiin ongelmiin.t.Jani-75

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon muutoksia on saatu aikaan vaikka alkuun on kohdattu vastoinkäymisiä. Uskon vahvasti että turkistarhaton Suomi 2025 tulee olemaan totta, tähänhän Animalian kampanjakin tähtää (kulutustottumuksien muutoksien ja tietoisuuden lisäämisen lisäksi)..

   Eläimet eivät osaa toimia yhteiskunnassa ihmisten tavalla, eivätkä ne puhu kanssamme samaa kieltä. Jonkun on siis pidettävä heidän puoliaan ihmisen itselleen rakentamassa yhteiskunnassa! Eläimet tarvitsevat ihmisiä, jotka puhuvat heidän ja heidän hyvinvointinsa puolesta!

   Poista
 2. Ihan vapaasti saa uskoa,mutta kun tarhausta ei ole saatu loppumaan 30 vuodessa niin tuskin 10 vuodessakaan:) t.Jani-75

  VastaaPoista