1/14/2015

PARI JUTTUA ILLUSTRATORISTA

Tiedosto avataan painamalla vasemmasta yläkulmasta File, Open (jolloin valitset kuvan, minkä haluat avata) tai New (jolloin sinulle aukeaa valitsemasi kokoinen valkoinen arkki). Kun valitsen New, muista määrittää bleedin suuruus (eli kuinka paljon reunoille jää ylimääräistä tilaa).

Kun käytät Illustratoria, opit ajattelemaan muodot erilaisesti, esim simppelisti piirrettävä pilvi tehdäänkin monista palloista ja pehmeäkulmaisesta suorakulmiosta ja sydän tehdään kahdesta ympyrästä, jotka halkaistaan, pyöräytetään oikeaan kulmaan ja Pentoolilla venytetään kärki. (Muista yhdistää kuviot täältä: Window, Pathfinder ja sieltä Unite, eli se ensimmäinen.) 
Tekstiä tehdessään on muistettava luoda ulkolinjat kirjaimille (kuvassa oikeaan on jo tehty). Tämä täytyy tehdä, että kirjaimista tulisi painettavia.

Kun tallennat luomuksesi, paina Save as... Jolloin voit tallentaa sen ai. muotoon ja silloin tiedoston muokkaaminen Illustratorilla on vielä mahdollista. Tai voit valita Export, jos haluat tallentaa sen jpg.-muodossa ja sitä ei enää voi muokata Illustratorissa.

Valitse CMYK väritila kun teet painotuotteita ja RGB silloin kun kuvan tarkoitus on olla vain netissä. (Esim. tämä kuva on tallennettu RGB-muotoon.)<

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti